Hoppa till innehåll

TJH
Nemårs Lady
”Sisu”

Sisu hette Nemårs Lady i sin stamtavla men någon Lady var hon definitivt inte! Stefan insåg detta direkt han fick henne som valp och döpte om henne till Sisu, vilket på finska betyder kampvilja och kämparglöd. Sisu lämnade oss den 10 juli 2008, då var hon nästan 9 år.

Båda hennes föräldrar var tjänstehundar och fanns på F 21 i Luleå. Stefan fick Sisu då han arbetade på Björkmans tjänstehundsfirma. Hon ansågs vara för ful för att säljas. Vi tycker att hon var den finaste schäfer som gick att hitta med tuppkam, för kort svans som alltid stod rätt upp och ett öra på sned! Sisu hade otroligt mycket kampmotorer och hon kunde arbeta hur mycket som helst.

Hon tävlade i elitskydds och hade två cert i spårhundsgruppen. Tyvärr hade hon en kota i svansroten som hamnat snett och sen vuxit ihop med en annan, detta har medfört att hon periodvis haft ont. Vi märkte det då hon ibland tvekade inför att hoppa, i andra situationer bet hon ihop och tog ändå i för fullt. Veterinären fick röntga nästan hela hunden innan de hittade felet! Sisu pensionerades redan vid 5 års ålder från tävling, de sista åren levde hon som glad pensionär på vår gård.

Hon har varit en suverän extra-mamma till våra valpkullar och hon har deltagit på många läger och kurser som förevisningshund. Sisu var även med och gjorde en jättesnygg uppvisning under MyDog mässan i Göteborg (januari 2006). Se Sisan leta efter ”förbjudna preparat” under Mediaarkivet!

HD D AD UA

MH (med godkänt skott)
Gk L-test

Tjh

MERITER
Skydd:
Elitklass (certpoäng)
Spår:
Elitklass
2 cert
Sök:
Godkänd högre klass
Lydnad:
Uppflyttad till Lydnadsklass 3

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA