Hoppa till innehåll

.
Kenneln …
.
Krokasmedens kennel är belägen på en gård cirka tre mil norr om Göteborg. Gården heter Krokasmedens eller ”Krokasmens” som folket i socknen kallar det.

Panoramabild på gården


Flygfoto över gården

Om uppfödningen
Vi försöker föda upp friska och mentalt stabila hundar som lämpar sig för tjänst och arbete men vi vill även att hundarna ska vara trevliga familjehundar. Vi försöker alltså få fram hundar som fungerar i familjen (och alla dess medlemmar inkl svärmor) samtidigt som hundarna ska duga att arbetas med. Vi använder endast avelsdjur vi själva äger eller skulle tänka oss kunna inneha, alltså endast hundar och avelshanar som är så bra att vi kan stå för dem! Vi tänker som så att vi föder upp såna hundar vi själva vill ha, och det var en av anledningarna till att vi startade vår uppfödning. Vi tar fram det vi själva vill jobba med och äga, sen är det jätteroligt att andra människor vill ha samma typ av hundar….

Vi ser helst att Krokasmedarna hamnar i hem där de får utlopp för sin arbetsvilja. Detta innebär att vi har inga krav på att Krokiga hundägare ska eller måste tävla, det är ganska egalt. Däremot bör en Krokig hund arbetas med, den är framavlad för att kunna arbeta och mår bäst om den får utlopp för sin vilja och energi. Vad man sen väljer att göra/aktivera sin Krokiga hund med är upp till var och en….
Starka önskemål från vår sida är att alla hundar från oss HD och ED röntgas och MH-beskrivs. Vi arrangerar kull-MH:n och tycker det är väldigt roligt om alla i kullen kan närvara på just dessa.

Är man intresserad av en ”Krokig” hund kan man lämna intresseanmälan via mail louise(at)krokasmeden.com eller ringa 0735-338887.
Kenneltillstånd finns, detta innebär att hela gården och vi är kontrollerade av Länsstyrelsen. Även SKKs kennelkonsulenter har varit här på besök flera gånger och godkänt kenneln. Vi följer SKKs regler och avtal. Alla valpar säljs med kvitto, uppfödningen bedrivs helt öppet och vitt, naturligtvis har vi F-skattesedel.

Hundarna…
är våra bästa vänner och det vi brinner för. Hundarna har en helt egen flik där man kan läsa lite om var och en av dem under deras egna sidor. Har vi för tillfället valpar kan man läsa om dessa under fliken valpar.

Stefan ….

…är utbildad tjänstehundsdressör som arbetat med utbildning tjänstehundar av olika slag och på olika företag och organisationer. För tillfället arbetar Stefan med sitt företag Västkusttidningar i Ale AB. Han har tävlat SM och Nordiska i svenskskyddsgrenen flera gånger och även fått med sig lite medaljer hem. Silver SM 2007, guld NoM 2005 och 2006, silver NoM 2007.  

Lollo ….


Arbetar som flygledare, har uppfödningen och tävling med hundarna som största fritidsintresset. Även Louise har tävlat framgångsrikt med olika hundar. De största framgångarna på mästerskap är brons SM i Spår 2002, silver SM Spår 2003, silver Nordiska Spår 2004 och silver i SM Skydds 2015. 

Lydia ….
är född 2005 och vår underbara dotter som gärna hjälper till på gården. Lydia har en egen hund, en tollare som heter Kaos som hon tränar Agility, lydnad och jakt med. Hon har även en egen häst, Jodie S, som hon tävlar i hoppning och tillbringar mycket fritid med.Katten Santos ….
En väldigt trevlig och snäll katt som tyvärr inte blivit den store musjägare vi hade hoppats på….