TJH
Salta killens Yxe
"Yxi"

Yxi var Stefans hund och med det menas han var VERKLIGEN Stefans hund. Yxi var speciell på det sättet att han var sig själv närmast. Visserligen tyckte han om några få andra och dem gjorde han allt för. Resten av världens befolkning kunde sticka och brinna eller ännu bättre i hans värld; bli bitna av honom.

Yxi fick Stefan då han jobbade på Björkmans tjänstehundsfirma. Yxi var utbildad MP hund och han var ute både på Militärpolishundtjänst som Civil Polishundstjänst. Efter ett par bett på de han egentligen skulle haft som kollegor kom han på retur och sen på retur och igen på retur. Efter ett antal försök och returneringar fick Stefan honom istället för att han skulle gått till avlivning.

Stefan hade själv Yxi i tjänst som väktarhund och Yxi älskade livet med att få skrämma lite alkisar och annat löst folk som var ute på nätterna i Göteborg. På fackspråk beskriver man bäst Yxe som en hund med mycket skärpa och försvar, mycket stor kamplust och jaktkamplust. Bra dådkraft och taskiga nerver och lite sociala brister ihop med kvarstående minnesbilder. Alltså en hund som man får passa på jämt och ha full kontroll och styrning på annars bet han.

Yxe var född "dammig", han och hans kullsyskon föddes med det som kallas "blå" färg och är en felfärgning på schäfer. Ihop med den blå färgen följer ofta medfödda hjärtfel och Yxe dog av förstorat hjärta 7,5 år gammal.

Yxe är anledningen till att vi försöker få fram socialt trygga och trevliga hundar. Vi vet vad det innebär att leva med en som inte tycker om folk och fä. Yxe hade även många förtjänster och som väktarhund var han suverän, iallafall med en partner som han respekterade och tyckte om....


HD AD UA

MH med gdk skott

MERITER

Tjänstehund:
Tjänstehund bevakning
Godkänd Väktarhund

SPÅR:
Tävlade i Högre klass

ÖVRIGT:
Felfärgad, så kallad "blå" schäferYxi och Sisu