Hon heter Brinna's galleri

KROKASMEDENS HON HETER BRINNA
"Brinna"


 

Brinna är en i mina ögon väldigt komplett hund. Hon är väldigt miljöstark och kan obekymrat ligga i uppgiftstänk både på höga höjder, olika underlag och i små/mörka utrymmen.
Hon är trygg/självsäker och har lätt för att koppla av. Hon är också mycket anpassningsbar i vardagen och lätt att ha med sig oavsett om det är hotellrum, tälta eller på jobbet (har butik & kursverksamhet där hon alltid är med).

Tack vare att hon har en hel del ”will to please” har hon (med tanke på hundtyp) varit rätt enkel att få till en fin vardagslydnad på. Men med tanke på att hon har både temperament och drifter har man fått tänka en del på vad man släpper fram/låter henne få självbelöning i.

Socialt är hon väldigt trevlig med andra hundar (så länge det är trevliga hundar) och umgås fint även med flertalet tikar av olika raser/storlek. Människor är hon däremot oftast ointresserad av att integrera med. Detta har dock vart lätt att träna upp och inget som jag upplever som problem.

Det är inte heller några konstigheter med hantering varken av mig eller av främmande människor vid behov (hos vet osv).
Med människor hon känner är hon en riktig kelgris.

Hon har många fina sidor arbetsmässigt, den främsta är med nosen. Hon är en stor spårbegåvning, hon spårar med lätthet skogsspår på 6-8km och har även kört en hel del hårda spår på uppemot 2km. Hon klarar även av tekniskt svåra spår i stadsmiljö, även där det rört sig folk/trafik. Hon är också
mycket föremålssäker i spårarbetet och missar sällan ens de minsta föremål (gem, patroner etc). Största svårigheten i spår är att ha tillräcklig fantasi för att utmana henne.

I lydnad har hon också många fina bitar och är okänslig för störning. Hon har lätt för koncentration och då är hon med lätthet tyst men även lydnad är nästan självbelönande för henne och där har vi fått jobba en del med att hon inte lägger på sig för mycket förväntan.

Hon har stor social kamp och fint föremålsintresse. Upplever att det varit rätt lätt att träna in både lekregler, släppande och upp/ner i aktivitet i samband med lek.

Tycker också mycket om hur hon är byggd, trots att hon är en hyfsat stor tik (59cm & runt 30kg) är hon snabb och smidig.
Hon är ”kraftfull” utan att vara det minsta ”tung” och bygger lätt bra muskler.

Tycker väldigt mycket om mitt fina, grå krutpaket.


HD C ED UA Ryggröntgad UA

MH med 1:a på skott

Spår:

Uppflyttad till högre klass

Lydnad:

Uppflyttad till klass 1


Övrigt:
Mor till vår I-kull