Lindjax Akita

Rapporter från Nordiska i Finland

AkitaNordiska Mästare i Skydd 2005

ÅRETS SKYDDSHUND 2005

Lydia rider på Årets Skyddshund
Årets skyddshund och familjens bästa barnvakt!


Nordisk Mästare 2005 och 2006, Årets Skyddshund 2005 och Bästa Familjehunden! Lindjax Akita är endast 4 år men har redan hunnit med mycket andra drömmer om...

År 2005 så avancerade hon som en raket genom klasserna och tog snabbt hem brukschampionatet i Skyddsgrenen. Hon lyckades kvala in till SM med högsta intagningspoängen och väl där så placerade hon sig 5:a. Hon blev reserv till Nordiska Mästerskapen i danska Tversted och på grund av en tråkig skada hos hennes far Lei-Anns Ture fick hon ta hans plats. Hon gjorde som vanligt sitt bästa och försvarade pappa-Tures färger. Hon vann!

År 2006 har hon deltagit i SM och placerade sig 6:a. Hon blev även uttagen till landslaget och väl på Nordiska så vann hon -igen!!!

Hittills har hon 12 certifikat i Svensk Skyddet och hennes kometkarriär gav henne även titeln "Årets Skyddshund 2005" , Årets Belgare 2005 samt Distriktsmästare i skydd 2005. Akita är på grund av sina optimala skyddhundsegenskaper även den bästa av familjehundar! Hon är nämligen även en mästare på att sortera... Hon är mjuk och fin med vår tvåbenta lilla dotter och en hund som är lätt att handha och umgås med. På skyddsplanen ger hon järnet och de flesta som figgar för henne konstaterar att hon smäller på rejält framförallt för att vara i "myggviktsklassen".

Akita har en kull efter sig hos sina uppfödare, Kennel Lindjax. Det är deras "B-kull" och sonen Buttrix är Sverkers nye stjärna som vi säkerligen snart får se mer av i skydds-sammanhang, han har redan ett cert i skydds. Både Akita och Buttrix deltog som uppvisningshundar på MyDog mässan i Göteborg, se mediaarkiv! Vi avser att para Akita med Daneskjolds Sherif i höst. Sherif blev nordisk 3a 2005 och Dansk mästare i skyddsgrenen år 2005 och 2006. Läs mer om Akita och hennes första kull på Kennel Lindjax Hemsida!

Kennel Lindjax Hemsida!

 

 

 

[tillbaka]